Μοσχαράκι Κοκκινιστό

 


Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1½–2 ώρες


Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (ελιά, σπάλα ή ποντίκι), κομμένο σε μερίδες

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί (προαιρετικά)

  • 400 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη (φρέσκια ή κονσέρβα)

  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

  • 1 φύλλο δάφνης

  • 1 ξυλάκι κανέλας ή ½ κ.γ. κανέλα σκόνη

  • 2-3 κόκκοι μπαχάρι

  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • 1½ φλιτζάνι ζεστό νερό ή ζωμό κρέατος


Εκτέλεση

  1. Σοτάρισμα κρέατος:
    Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζέστανε το ελαιόλαδο και ρίξε το μοσχάρι. Σοτάρισε τα κομμάτια σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές.

  2. Προσθήκη λαχανικών:
    Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρισε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

  3. Σβήσιμο με κρασί (αν χρησιμοποιήσεις):
    Ρίξε το κρασί και άφησέ το να εξατμιστεί για λίγα λεπτά.

  4. Προσθήκη ντομάτας και μυρωδικών:
    Βάλε την ψιλοκομμένη ντομάτα, τον πελτέ, τη δάφνη, την κανέλα, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.

  5. Μαγείρεμα:
    Πρόσθεσε το ζεστό νερό ή ζωμό, χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 1½–2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

  6. Διόρθωσε τη γεύση:
    Δοκίμασε προς το τέλος και ρύθμισε αλάτι, πιπέρι ή λίγη ζάχαρη αν η ντομάτα είναι όξινη.


🍽️ Σερβίρισμα

Σέρβιρε το μοσχαράκι κοκκινιστό με:

  • Πουρέ πατάτας

  • Μακαρόνια (ιδανικά χοντρά, τύπου νούμερο 5)

  • Ρύζι πιλάφι

  • Ή τηγανητές πατάτες

Πασπάλισε με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι αν το συνδυάσεις με μακαρόνια!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις