Μοσχαράκι Κοκκινιστό
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1½–2 ώρες
Υλικά
-
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (ελιά, σπάλα ή ποντίκι), κομμένο σε μερίδες
-
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
-
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
1 ποτήρι κόκκινο κρασί (προαιρετικά)
-
400 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη (φρέσκια ή κονσέρβα)
-
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
-
1 φύλλο δάφνης
-
1 ξυλάκι κανέλας ή ½ κ.γ. κανέλα σκόνη
-
2-3 κόκκοι μπαχάρι
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
1½ φλιτζάνι ζεστό νερό ή ζωμό κρέατος
Εκτέλεση
-
Σοτάρισμα κρέατος:
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζέστανε το ελαιόλαδο και ρίξε το μοσχάρι. Σοτάρισε τα κομμάτια σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. -
Προσθήκη λαχανικών:
Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρισε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. -
Σβήσιμο με κρασί (αν χρησιμοποιήσεις):
Ρίξε το κρασί και άφησέ το να εξατμιστεί για λίγα λεπτά. -
Προσθήκη ντομάτας και μυρωδικών:
Βάλε την ψιλοκομμένη ντομάτα, τον πελτέ, τη δάφνη, την κανέλα, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. -
Μαγείρεμα:
Πρόσθεσε το ζεστό νερό ή ζωμό, χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 1½–2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα. -
Διόρθωσε τη γεύση:
Δοκίμασε προς το τέλος και ρύθμισε αλάτι, πιπέρι ή λίγη ζάχαρη αν η ντομάτα είναι όξινη.
🍽️ Σερβίρισμα
Σέρβιρε το μοσχαράκι κοκκινιστό με:
-
Πουρέ πατάτας
-
Μακαρόνια (ιδανικά χοντρά, τύπου νούμερο 5)
-
Ρύζι πιλάφι
-
Ή τηγανητές πατάτες
Πασπάλισε με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι αν το συνδυάσεις με μακαρόνια!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου