Αρνάκι ή Κατσικάκι λεμονάτο στη γάστρα με πατάτες

 

🧂 Υλικά

  • 1,5 – 2 κιλά αρνάκι ή κατσικάκι (σπάλα ή μπούτι, κομμένο σε μερίδες)

  • 1,2 κιλά πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι (προαιρετικά)

  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)

  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο

  • 1 κ.σ. μουστάρδα (προαιρετικά, για πιο έντονη γεύση)

  • 1 ποτήρι νερό ή ζωμός λαχανικών

  • 2–3 σκελίδες σκόρδο

  • 1 κ.γ. ρίγανη

  • 1 κ.γ. θυμάρι ή δεντρολίβανο

  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • Εκτέλεση

    1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.

    2. Ρόδισε ελαφρά το κρέας σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο απ’ όλες τις πλευρές. Μετά βάλε το στη γάστρα.

    3. Ρίξε μέσα τις πατάτες, το σκόρδο, τη ρίγανη, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και τη μαρινάδα (ελαιόλαδο, λεμόνι, μουστάρδα).

    4. Πρόσθεσε το νερό ή ζωμό (περίπου 1 φλιτζάνι) και σκέπασε τη γάστρα.

    5. Ψήσε για 2,5 – 3 ώρες στους 180°C.

    6. Αν θέλεις πιο ροδοκόκκινο αποτέλεσμα, άνοιξε το καπάκι τα τελευταία 20–30 λεπτά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις