Αρνάκι ή Κατσικάκι λεμονάτο στη γάστρα με πατάτες
🧂 Υλικά
-
1,5 – 2 κιλά αρνάκι ή κατσικάκι (σπάλα ή μπούτι, κομμένο σε μερίδες)
-
1,2 κιλά πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
-
1 μεγάλο κρεμμύδι (προαιρετικά)
-
2 λεμόνια (ο χυμός τους)
-
1/3 φλ. ελαιόλαδο
-
1 κ.σ. μουστάρδα (προαιρετικά, για πιο έντονη γεύση)
-
1 ποτήρι νερό ή ζωμός λαχανικών
-
2–3 σκελίδες σκόρδο
-
1 κ.γ. ρίγανη
-
1 κ.γ. θυμάρι ή δεντρολίβανο
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
-
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.
-
Ρόδισε ελαφρά το κρέας σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο απ’ όλες τις πλευρές. Μετά βάλε το στη γάστρα.
-
Ρίξε μέσα τις πατάτες, το σκόρδο, τη ρίγανη, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και τη μαρινάδα (ελαιόλαδο, λεμόνι, μουστάρδα).
-
Πρόσθεσε το νερό ή ζωμό (περίπου 1 φλιτζάνι) και σκέπασε τη γάστρα.
-
Ψήσε για 2,5 – 3 ώρες στους 180°C.
-
Αν θέλεις πιο ροδοκόκκινο αποτέλεσμα, άνοιξε το καπάκι τα τελευταία 20–30 λεπτά.
-
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου