🍗 Κοτόπουλο Λεμονάτο με Πατάτες στο Φούρνο
🧺 Υλικά (για 4 άτομα)
-
1 κοτόπουλο (1,3–1,5 κιλό), κομμένο σε μερίδες
-
1 κιλό πατάτες, κομμένες σε κυδωνάτες
-
1/3 φλ. ελαιόλαδο
-
Χυμός από 2 λεμόνια
-
1 κ.σ. μουστάρδα (προαιρετικά, για πιο “δεμένη” σάλτσα)
-
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
-
1 κ.γ. ρίγανη
-
1 κ.γ. θυμάρι (προαιρετικά)
-
1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλου ή νερό
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
🔪 Εκτέλεση
-
ΠροετοιμασίαΠροθέρμανε τον φούρνο στους 200°C (αντιστάσεις ή αέρα).Καθάρισε και κόψε τις πατάτες κυδωνάτες.
-
ΜαρινάδαΣε ένα μπολ ανακάτεψε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το σκόρδο, τη ρίγανη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
-
Στήσιμο στο ταψίΒάλε τις πατάτες στο ταψί, τοποθέτησε τα κομμάτια κοτόπουλου από πάνω και περίχυσε με τη μαρινάδα.Ρίξε τον ζωμό (ή λίγο νερό) ώστε να υπάρχει υγρό στον πάτο.
-
ΨήσιμοΨήσε για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου, γυρίζοντας το κοτόπουλο στη μέση του ψησίματος.Αν θες πιο τραγανή πέτσα, άφησέ το τα τελευταία 10 λεπτά μόνο με πάνω αντίσταση.
-
ΣερβίρισμαΡάντισε με λίγο φρέσκο λεμόνι και πασπάλισε με ρίγανη πριν το σερβίρεις.
💡 Μυστικά επιτυχίας
-
Αν θέλεις πιο «δεμένη» σάλτσα, στο τέλος πάρε λίγη από το ζουμί του ταψιού, πρόσθεσε λίγο κορν φλάουρ ή αλεύρι και ανακάτεψε στο ταψί για 5 λεπτά ακόμα.
-
Μπορείς να προσθέσεις και λίγο δεντρολίβανο ή φλούδα λεμονιού για επιπλέον άρωμα.
-
Οι μικρές πατάτες baby ψήνονται πιο ομοιόμορφα και ρουφούν καλύτερα τη σάλτσα.

Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου