🍲 Παραδοσιακή Κρεατόσουπα με Λαχανικά


 

Η συνταγή αυτή είναι με μοσχάρι και λαχανικά.

🥕 Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (ποντίκι ή ελιά), κομμένο σε μεσαία κομμάτια

  • 2 λίτρα νερό (περίπου)

  • 2 καρότα, κομμένα σε χοντρές φέτες ή κύβους

  • 2 πατάτες, κομμένες σε μέτριους κύβους

  • 1 κρεμμύδι, ολόκληρο ή κομμένο στα

    τέσσερα

  • 2-3 κλωνάρια σέλερι (ή 1/2 ματσάκι σέλινο, μόνο τα φύλλα), χοντροκομμένα

  • 1 φύλλο δάφνης

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • Αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση)

  • Χυμός από 1 λεμόνι (για το σερβίρισμα ή αν θέλετε αβγολέμονο)

  • Προαιρετικά: 1/2 φλιτζάνι ρύζι (γλασέ ή καρολίνα) ή κριθαράκι

🔪 Εκτέλεση

  1. Βράσιμο Κρέατος & Ξάφρισμα:

    • Βάλε το νερό σε μεγάλη κατσαρόλα να βράσει σε δυνατή φωτιά.

    • Μόλις κοχλάσει, πρόσθεσε το κρέας.

    • Μόλις πάρει ξανά βράση, θα δημιουργηθεί αφρός στην επιφάνεια. Ξάφρισε προσεκτικά με μια κουτάλα. Αυτό είναι σημαντικό για να μείνει καθαρός ο ζωμός.

    • Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε το κρέας να σιγοβράσει σκεπασμένο για περίπου 1 ώρα (ή περισσότερο, ανάλογα το κομμάτι).

  2. Προσθήκη Λαχανικών:

    • Πρόσθεσε στην κατσαρόλα τα καρότα, τις πατάτες, το κρεμμύδι, το σέλερι (ή σέλινο), το φύλλο δάφνης, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

    • Συνέχισε το σιγοβράσιμο για περίπου 30-45 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν καλά το κρέας και τα λαχανικά.

  3. Προσθήκη Ζυμαρικού/Ρυζιού (Προαιρετικά):

    • Αν θέλεις να προσθέσεις ρύζι ή κριθαράκι, ρίξτο τώρα και βράσε για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία (συνήθως 10-15 λεπτά), μέχρι να μαλακώσει.

  4. Σερβίρισμα:

    • Αφαίρεσε το φύλλο δάφνης.

    • Σέρβιρε τη σούπα ζεστή, περιχύνοντας κάθε μερίδα με λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού.

    • Πρόσθεσε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι αν το επιθυμείς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόκορας κοκκινιστός με τουτουμάκια και μυζίθρα χωριάτικη

Νταμγκάδες