🍲 Παραδοσιακή Κρεατόσουπα με Λαχανικά
Η συνταγή αυτή είναι με μοσχάρι και λαχανικά.
🥕 Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (ποντίκι ή ελιά), κομμένο σε μεσαία κομμάτια
2 λίτρα νερό (περίπου)
2 καρότα, κομμένα σε χοντρές φέτες ή κύβους
2 πατάτες, κομμένες σε μέτριους κύβους
1 κρεμμύδι, ολόκληρο ή κομμένο στα
τέσσερα2-3 κλωνάρια σέλερι (ή 1/2 ματσάκι σέλινο, μόνο τα φύλλα), χοντροκομμένα
1 φύλλο δάφνης
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση)
Χυμός από 1 λεμόνι (για το σερβίρισμα ή αν θέλετε αβγολέμονο)
Προαιρετικά: 1/2 φλιτζάνι ρύζι (γλασέ ή καρολίνα) ή κριθαράκι
🔪 Εκτέλεση
Βράσιμο Κρέατος & Ξάφρισμα:
Βάλε το νερό σε μεγάλη κατσαρόλα να βράσει σε δυνατή φωτιά.
Μόλις κοχλάσει, πρόσθεσε το κρέας.
Μόλις πάρει ξανά βράση, θα δημιουργηθεί αφρός στην επιφάνεια. Ξάφρισε προσεκτικά με μια κουτάλα. Αυτό είναι σημαντικό για να μείνει καθαρός ο ζωμός.
Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε το κρέας να σιγοβράσει σκεπασμένο για περίπου 1 ώρα (ή περισσότερο, ανάλογα το κομμάτι).
Προσθήκη Λαχανικών:
Πρόσθεσε στην κατσαρόλα τα καρότα, τις πατάτες, το κρεμμύδι, το σέλερι (ή σέλινο), το φύλλο δάφνης, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Συνέχισε το σιγοβράσιμο για περίπου 30-45 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν καλά το κρέας και τα λαχανικά.
Προσθήκη Ζυμαρικού/Ρυζιού (Προαιρετικά):
Αν θέλεις να προσθέσεις ρύζι ή κριθαράκι, ρίξτο τώρα και βράσε για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία (συνήθως 10-15 λεπτά), μέχρι να μαλακώσει.
Σερβίρισμα:
Αφαίρεσε το φύλλο δάφνης.
Σέρβιρε τη σούπα ζεστή, περιχύνοντας κάθε μερίδα με λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού.
Πρόσθεσε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι αν το επιθυμείς.

Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου