🥩 Χοιρινό με Σάλτσα

 


🛒 Υλικά (4–6 άτομα)

Για το χοιρινό

  • 1,5 κιλό χοιρινό καρέ ή μπούτι (ολόκληρο)

  • 3 σκελίδες σκόρδο

  • 2 κ.σ. μουστάρδα

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 κ.γ. θυμάρι ή δεντρολίβανο

  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • 1 ποτήρι λευκό κρασί

  • 1 ποτήρι ζωμό κρέατος

Για τη σάλτσα βουτύρου

  • 80 γρ. βούτυρο παγωμένο, σε κύβους

  • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon (προαιρετικά)

  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού ή λίγο από το κρασί

  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι


👩‍🍳 Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία κρέατος
    Κάνε μικρές σχισμές στο χοιρινό και βάλε μέσα το σκόρδο. Άλειψέ το με μουστάρδα, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και μυρωδικά.

  2. Ψήσιμο
    Τοποθέτησε το κρέας σε ταψί. Πρόσθεσε το κρασί και τον ζωμό.
    Σκέπασε με αλουμινόχαρτο και ψήσε στους 170°C για 2–2,5 ώρες.
    Ξεσκέπασε στο τέλος για να ροδίσει καλά.

  3. Σάλτσα βουτύρου
    Μετά το ψήσιμο, κράτησε τα υγρά του ταψιού.
    Ζέστανε τα σε κατσαρολάκι (χωρίς να βράσουν έντονα) και ρίξε σταδιακά το παγωμένο βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει.
    Πρόσθεσε λεμόνι, μουστάρδα και πιπέρι.

  4. Σερβίρισμα
    Κόψε το χοιρινό σε φέτες και περιχύνεις με τη βελούδινη σάλτσα.


🍽️ Συνοδευτικά που ταιριάζουν τέλεια

  • Πατάτες φούρνου ή πουρές

  • Ρύζι πιλάφι

  • Λαχανικά σοτέ ή ψητά (καρότα, φασολάκια, μπρόκολο)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

🐓 Κόκορας κοκκινιστός με τουτουμάκια και μυζήθρα χωριάτικη

Νταμγκάδες