🥩 Χοιρινό με Σάλτσα
🛒 Υλικά (4–6 άτομα)
Για το χοιρινό
-
1,5 κιλό χοιρινό καρέ ή μπούτι (ολόκληρο)
-
3 σκελίδες σκόρδο
-
2 κ.σ. μουστάρδα
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κ.γ. θυμάρι ή δεντρολίβανο
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
1 ποτήρι λευκό κρασί
-
1 ποτήρι ζωμό κρέατος
Για τη σάλτσα βουτύρου
-
80 γρ. βούτυρο παγωμένο, σε κύβους
-
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon (προαιρετικά)
-
1 κ.σ. χυμό λεμονιού ή λίγο από το κρασί
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
👩🍳 Εκτέλεση
-
Προετοιμασία κρέατοςΚάνε μικρές σχισμές στο χοιρινό και βάλε μέσα το σκόρδο. Άλειψέ το με μουστάρδα, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και μυρωδικά.
-
ΨήσιμοΤοποθέτησε το κρέας σε ταψί. Πρόσθεσε το κρασί και τον ζωμό.Σκέπασε με αλουμινόχαρτο και ψήσε στους 170°C για 2–2,5 ώρες.Ξεσκέπασε στο τέλος για να ροδίσει καλά.
-
Σάλτσα βουτύρουΜετά το ψήσιμο, κράτησε τα υγρά του ταψιού.Ζέστανε τα σε κατσαρολάκι (χωρίς να βράσουν έντονα) και ρίξε σταδιακά το παγωμένο βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει.Πρόσθεσε λεμόνι, μουστάρδα και πιπέρι.
-
ΣερβίρισμαΚόψε το χοιρινό σε φέτες και περιχύνεις με τη βελούδινη σάλτσα.
🍽️ Συνοδευτικά που ταιριάζουν τέλεια
-
Πατάτες φούρνου ή πουρές
-
Ρύζι πιλάφι
-
Λαχανικά σοτέ ή ψητά (καρότα, φασολάκια, μπρόκολο)

Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου