🥩 Ρολό Μοσχαρίσιο Φούρνου

 


🧾 Υλικά (4–6 άτομα)

  • 1–1,2 κιλό μοσχάρι (σπάλα ή νουά, ανοιγμένο σε φύλλο)

  • 6–7 φέτες μπέικον

  • 2 καρότα κομμένα σε μπαστουνάκια

  • 1 πιπεριά κόκκινη σε λωρίδες

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 2 κ.σ. μουστάρδα

  • 100 ml λευκό κρασί

  • 200 ml ζωμό μοσχαριού ή νερό

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

  • Αλάτι, πιπέρι

  • Ρίγανη ή θυμάρι

  • Σπάγκο μαγειρικής ή οδοντογλυφίδες


👩‍🍳 Εκτέλεση

  1. Απλώνεις το μοσχάρι, αλατοπιπερώνεις και αλείφεις με τη μουστάρδα.

  2. Στρώνεις από πάνω το μπέικον, τα καρότα, την πιπεριά και το σκόρδο.

  3. Τυλίγεις σφιχτά σε ρολό και δένεις καλά.

  4. Σε κατσαρόλα ή γάστρα σοτάρεις το ρολό στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές.

  5. Προσθέτεις το κρεμμύδι, σβήνεις με το κρασί και αφήνεις 2–3 λεπτά να εξατμιστεί.

  6. Ρίχνεις τον ζωμό, σκεπάζεις και ψήνεις:

    • Στον φούρνο: 180°C για ~1½ ώρα

    • Σε κατσαρόλα: χαμηλή φωτιά για ~1¼ ώρα

  7. Αφήνεις 10 λεπτά να “ξεκουραστεί”, κόβεις σε φέτες και περιχύνεις με τη σάλτσα.


🍽️ Συνοδευτικά

  • Πατάτες φούρνου ή πουρές

  • Ρύζι πιλάφι

  • Πράσινη σαλάτα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

🐓 Κόκορας κοκκινιστός με τουτουμάκια και μυζήθρα χωριάτικη

Νταμγκάδες