🥩 Ρολό Μοσχαρίσιο Φούρνου
🧾 Υλικά (4–6 άτομα)
-
1–1,2 κιλό μοσχάρι (σπάλα ή νουά, ανοιγμένο σε φύλλο)
-
6–7 φέτες μπέικον
-
2 καρότα κομμένα σε μπαστουνάκια
-
1 πιπεριά κόκκινη σε λωρίδες
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 κ.σ. μουστάρδα
-
100 ml λευκό κρασί
-
200 ml ζωμό μοσχαριού ή νερό
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
Αλάτι, πιπέρι
-
Ρίγανη ή θυμάρι
-
Σπάγκο μαγειρικής ή οδοντογλυφίδες
👩🍳 Εκτέλεση
-
Απλώνεις το μοσχάρι, αλατοπιπερώνεις και αλείφεις με τη μουστάρδα.
-
Στρώνεις από πάνω το μπέικον, τα καρότα, την πιπεριά και το σκόρδο.
-
Τυλίγεις σφιχτά σε ρολό και δένεις καλά.
-
Σε κατσαρόλα ή γάστρα σοτάρεις το ρολό στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές.
-
Προσθέτεις το κρεμμύδι, σβήνεις με το κρασί και αφήνεις 2–3 λεπτά να εξατμιστεί.
-
Ρίχνεις τον ζωμό, σκεπάζεις και ψήνεις:
-
Στον φούρνο: 180°C για ~1½ ώρα
-
Σε κατσαρόλα: χαμηλή φωτιά για ~1¼ ώρα
-
-
Αφήνεις 10 λεπτά να “ξεκουραστεί”, κόβεις σε φέτες και περιχύνεις με τη σάλτσα.
🍽️ Συνοδευτικά
-
Πατάτες φούρνου ή πουρές
-
Ρύζι πιλάφι
-
Πράσινη σαλάτα

Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου