υλικά
3 καρδιές από σαλάτες ή μαρούλι
1 φινόκιο
2 μέτρια αγγούρια
3 ξινόμηλα
1/2 ρόδι, τους σπόρους
7-8 ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
1/2 φλ.τσ. καρυδόψιχα, χοντροκομμένη
2 κ.σ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
1/2 φλ.τσ. ελιξίριο Isis
γιά τη βινεγκρέτ:
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο, 5 κ.σ. ελιξίριο Jasmine, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 καρδιές από σαλάτες ή μαρούλι
1 φινόκιο
2 μέτρια αγγούρια
3 ξινόμηλα
1/2 ρόδι, τους σπόρους
7-8 ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
1/2 φλ.τσ. καρυδόψιχα, χοντροκομμένη
2 κ.σ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
1/2 φλ.τσ. ελιξίριο Isis
γιά τη βινεγκρέτ:
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο, 5 κ.σ. ελιξίριο Jasmine, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
παρασκευή
Κόβουμε στα τέσσερα τα δαμάσκηνα και τα μουλιάζουμε στο ελιξίριο Isis για μία ώρα τουλάχιστον. Πλένουμε και στεγνώνουμε το μαρούλι, το κόβουμε σε φαρδιές λωρίδες. Κόβουμε τα αγγούρια σε κυβάκια. Κόβουμε το φινόκιο σε πολύ λεπτές φέτες. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε κύβους. Σε μεγάλη σαλατιέρα, χτυπάμε τα υλικά της βινεγκρέτ, βάζουμε τα σαλατικά, τα καρύδια, το ρόδι και τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Δοκιμάζουμε το αλάτι και προσθέτουμε περισσότερο ελιξίριο, αν θέλουμε. Ρίχνουμε από πάνω το κουκουνάρι και σερβίρουμε.
http://www.athinorama.gr/umami/food/articles/?id=2003629
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου