Ένας εύκολος (και γρήγορος) τρόπος για να φτιαχτεί το μακαρονικό. Πιο απλός δεν γίνεται. Εξού και το όνομα. Μακαρόνια της τεμπέλας. Που δεν χρειάζεται δηλαδή να κουραστεί καθόλου η νοικοκυρά για να τα φτιάξει (το γιατί θα πρέπει να είναι γυναίκα κι όχι άντρας που μαγειρεύει, δεν έχει επαρκή απάντηση). Τώρα γιατί Γεωργίου; Γιατί από κει το μάθαμε. Κι όταν το είδε έτσι γραμμένο δυσαρεστήθηκε, αλλά τι να κάνουμε που έτσι συνηθίζω να σημειώνω τα φαγητά που μαθαίνω από άλλους.
Βέβαια, το ότι είναι εύκολο φαγητό δεν πάει να πει πως είναι και ελαφρύ. Κάθε άλλο. Αλλά έτσι συνήθως γίνεται
1 λίτρο γάλα
2 φλιτζάνια νερό
2 φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
2 φλιτζάνια φέτα
6 αυγά (ή 4 αυγά και λίγο γάλα)
αλάτι – πιπέρι
500 γρ. πένες
μπέικον
ΠΗΓΗ http://gevseis.blogspot.gr/2013/11/tempela.html
Βέβαια, το ότι είναι εύκολο φαγητό δεν πάει να πει πως είναι και ελαφρύ. Κάθε άλλο. Αλλά έτσι συνήθως γίνεται
Υλικά (για 6 άτομα)
1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη1 λίτρο γάλα
2 φλιτζάνια νερό
2 φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
2 φλιτζάνια φέτα
6 αυγά (ή 4 αυγά και λίγο γάλα)
αλάτι – πιπέρι
500 γρ. πένες
Προαιρετικά
μανιτάριαμπέικον
Εκτέλεση
Βουτυρώνω καλά το ταψί με τη μισή μαργαρίνη, Ρίχνω μέσα τα υγρά, τα αυγά και τ' αλατοπίπερο και τα ανακατεύω ελαφρά. Προσθέτω τις πένες, τα τυριά και τα υπόλοιπα υλικά και τα ψήνω για 15 – 20 λεπτά στους 180º.ΠΗΓΗ http://gevseis.blogspot.gr/2013/11/tempela.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου