Υλικά
- μισό κατσίκι (το εμπρός)
- 1 συκωταριά
- μισό κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα
- άνηθο
- μάραθο
- πιπέρι, αλάτι
- λίγη ντομάτα
- 2 φλιτζάνια τσαγιού λάδι
Διαδικασία
Βήμα 1
Αφού ετοιμάσουμε τη γέμιση και την καβουρδίσουμε με λίγο λάδι (1 φλιτζάνι του τσαγιού), αλατίζουμε το μισό κατσίκι και το πιπερώνουμε.
Βήμα 2
Το γεμίζουμε με τη γέμιση, (δηλ. τη συκωταριά, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, μάραθο, ντομάτα) ράβουμε καλά το άνοιγμα και το βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με λάδι.
Βήμα 3
Το ροδίζουμε από όλες τις μεριές, προσθέτοντας το νερό λίγο - λίγο μέχρι να βράσει το κρέας, να μείνει μόνο με τη σάλτσα του.
Βήμα 4
Τα τεμαχίζουμε (αφού βγάλουμε τις κλωστές) και το σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα, τοποθετώντας γύρω - γύρω τα κομμάτια του κρέατος και στη μέση τη γέμιση.
Βήμα 5
Το κατσικάκι γεμιστό Μυτιλήνης είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε. ΠΗΓΗ http://nostimada.gr/recipes/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CE%BA%CE%B9-%CE%B3%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C-%CE%BC%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CE%B7%CF%82/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου