🍗 Κοτόπουλο με Λαχανικά στον Φούρνο
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
1 κοτόπουλο (περίπου 1,5 κιλό) ή 4-6 μπούτια/κοπανάκια κοτόπουλου
1 κιλό πατάτες (μεσαίου μεγέθους)
2 καρότα
2 κολοκυθάκια
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
1 κρεμμύδι (κόκκινο ή λευκό)
4-5 σκελίδες σκόρδο (ολόκληρες ή ψιλοκομμένες)
Χυμός από 1 λεμόνι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα (προαιρετικά)
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι (ή άλλο αγαπημένο βότανο)
Αλάτι και πιπέρι (ανάλογα με τη γεύση σας)
1/2 φλιτζάνι νερό (ή λευκό κρασί)
Οδηγίες
Προετοιμασία Λαχανικών: Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια (όχι πολύ μικρά). Κόψτε τα καρότα, τα κολοκυθάκια, την πιπεριά και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια (όλα περίπου στο ίδιο μέγεθος).
Μαρινάρισμα: Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλτε όλα τα κομμένα λαχανικά και τις σκελίδες σκόρδου.
Ετοιμασία Σάλτσας: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα (αν χρησιμοποιήσετε), τη ρίγανη, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
Συνδυασμός: Ρίξτε τη σάλτσα πάνω από τα λαχανικά και ανακατέψτε καλά με τα χέρια σας, ώστε να καλυφθούν όλα τα υλικά.
Τοποθέτηση στο Ταψί: Μεταφέρετε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο ταψί φούρνου.
Προετοιμασία Κοτόπουλου: Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο (εσωτερικά και εξωτερικά) και αν θέλετε, αλείψτε το με λίγη μουστάρδα. Τοποθετήστε το στο κέντρο του ταψιού, ανάμεσα στα λαχανικά.
Ψήσιμο: Προσθέστε το νερό (ή το κρασί) στον πάτο του ταψιού. Σκεπάστε το ταψί σφιχτά με αλουμινόχαρτο.
Φουρνίζετε: Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (στον αέρα) για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.
Ροδίζετε: Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, ανεβάστε τη θερμοκρασία στους 200°C και ψήστε για επιπλέον 30-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να μαλακώσουν καλά οι πατάτες.
Σερβίρισμα: Αφήστε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και σερβίρετε ζεστό.
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές

Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου