Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Κατσίκι λαδορίγανη

Κατσικάκι μαγειρεμένο με κρασί και αρωματικά ιδανικό για το κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι.
Bήμα 1: Ετοιμάστε το κατσίκι. Πασπαλίστε το κατσίκι με αλάτι, πιπέρι και στη συνέχεια περάστε τα κομμάτια από το αλεύρι.

Bήμα 2: Ζεσταίνετε αρκετά καλά το ελαιόλαδο και προσθέτε το κρέας. Αφήστε να σοταριστεί καλά και να πάρει αρκετό χρώμα.
Bήμα 3: Προσθέστε το σκόρδο και αφήστε το να σοταριστεί για 2-3 λεπτά. Σβήστε με το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί για 1-2 λεπτά.
Bήμα 4: Προσθέστε τη ρίγανη, τα φύλλα δάφνης, το χυμό λεμόνι και νερό μέχρι να σκεπάσει το κρέας. Αφήστε να πάρει μια βράση και προσθέστε τις πατάτες (πασπαλισμένες με αλάτι και πιπέρι).
Bήμα 5: Αφήστε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να έχουν λιώσει σχεδόν οι πατάτες.
Bήμα 6: Κατεβάζουμε από τη φωτιά το φαγητό και αφαιρούμε τις πατάτες και τα φύλλα δάφνης. Τα φύλλα τα πετάμε. Τις πατάτες τις βάζουμε σε ένα μπολ και με ένα πιρούνι τις σπάμε για να κάνουμε πουρέ. Προσθέτουμε στις πατάτες λίγο από τα υγρά του κρέατος για να τις βοηθήσει στο ανακάτεμα. Ο πουρές είναι έτοιμος.
Bήμα 7: Αν το φαγητό έχει αρκετά υγρά το βάζουμε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε το κατσικάκι λαδορίγανη με τον πουρέ πατάτας.
Λίστα υλικών για 6 μερίδες :  ΠΗΓΗ https://www.yolenis.com/1867/katsiki_ladoriganh
1 1/2kg κατσίκι (κομμένο σε μερίδες)
50γρ. αλεύρι
4 λεμόνια (χυμός)
3 μεγάλες πατάτες (κομμένες σε χοντρά κομμάτια)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου