Σάββατο, 30 Απριλίου 2016

Αρνίσιο γεμιστό μπουτάκι

arnisio-gemisto-mpoutakiexo-olivemagazinegrΔιαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Αλείφετε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο πάνω κάτω. Απλώνετε ένα λαδόχαρτο και το βάζετε πάνω.

Κάνετε σχισμές σε μερικά σημεία και βάζετε μέσα το σκόρδο κομμένο σε μικρότερα μακρόστενα κομμάτια, βουτηγμένα σε αλατοπίπερο. Αλείφετε την εσωτερική πλευρά με τη μουστάρδα και σκεπάζετε με τις ψητές πιπεριές. Αλατοπιπερώνετε.


Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και απλώνετε τα τυριά κατά μήκος. Με τη βοήθεια του λαδόχαρτου τυλίγετε το κρέας σε ρολό ώστε η γέμιση να κλειστεί καλά στο εσωτερικό του και του δίνετε σχήμα κυλινδρικό. Δένετε το ρολό με σπάγκο κουζίνας. Τυλίγετε το ρολό με αλουμινόχαρτο και το βάζετε μέσα σε ταψί.

Προσθέτετε στο ταψί λίγο νερό και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου. Για να το σερβίρετε, το αφήνετε να μισοκρυώσει και το κόβετε σε ροδέλες με ηλεκτρικό μαχαίρι. Το ξαναζεσταίνετε με το ζουμάκι που έχει ήδη τρέξει στο «πακέτο». Συνοδεύετε με λεμονάτες πατατούλες ψημένες στο φούρνο.

Υλικά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου