
Θα γίνει – «ωριμάσει» στο σκαφίδι το ψωμί και
αφήναμε να ξεκουραστεί (1 ώρα περ.). Αλείφαμε το ταψί με λάδι και απλώναμε το ζυμάρι. Μετά το σκεπάζαμε με ένα μαντήλι. Ανάβαμε το φούρνο με ξύλα. Καίγονταν τα ξύλα και στα κάρβουνα βάζουμε το ταψί με το ζυμάρι.
Σφραγίζουμε το φούρνο είτε ανακατεύοντας νερό με στάχτη ή με «βούλτα» αγελάδας. Αφήναμε το ψωμί περ. 2 ώρες. Ξεσφραγίζαμε το φούρνο βγάζαμε το ταψί (ταψιά) το αναποδογυρίζαμε και το ψωμί βγαίνει το ταψί. Σε ένα πάνινο ύφασμα /τραπεζομάντιλο /σεντόνι αφήναμε το ψωμί να κρυώσει και μετά καλή μας όρεξη. (Είχαμε ετοιμάσει τη γάστρα πριν).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου