Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

4 μυστικά για τους πιο αφράτους κεφτέδες

  1. Επιμέλεια: Γαστρονόμος

  2. Οσο περισσότερο ζυμώσουμε, τόσο πιο αφράτοι γίνονται. Ζυμώνουμε για 10 λεπτά, να μαλακώσει ο κιμάς και να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υγρά και το ψωμί. Το ζύμωμα εμποδίζει τη συγκέντρωση υγρού στο μείγμα, όταν το βάλουμε στο ψυγείο.
  3. Η σόδα-αναψυκτικό αφρατεύει ιδιαίτερα το μείγμα, γιατί περιέχει ανθρακικό που μαλακώνει τις ίνες του κρέατος. Η χρήση της όμως θέλει προσοχή, για να μην κάνει το μείγμα άνοστο και υδαρές.
  4. .Για το τηγάνι, προτιμάμε το μουσκεμένο ψωμί και όχι τα στεγνά υλικά, όπως τη φρυγανιά, γιατί η υγρασία απλώνεται ομοιόμορφα σε όλο το μείγμα και δεν χάνεται στο τηγάνισμα.
  5. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες αλευρωμένους: Το αλεύρι δημιουργεί μια προστατευτική κρούστα γύρω από τον κεφτέ, διατηρώντας τον ζουμερό και αφράτο εσωτερικά. ΠΗΓΗ http://www.gastronomos.gr/gr/%CE%B3%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1/%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AD%CF%82/4-%CE%BC%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CF%86%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BA%CE%B5%CF%86%CF%84%CE%AD%CE%B4%CE%B5%CF%82

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου