🥩 Κατσικάκι στη λαδόκολλα (παραδοσιακή συνταγή)
Υλικά (για 4 άτομα)
-
1,5 κιλό κατσικάκι (μπούτι ή σπάλα, κομμένο σε μερίδες)
-
4-5 πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
-
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
-
1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες (προαιρετικά)
-
1/2 φλ. ελαιόλαδο
-
1/2 φλ. λευκό κρασί ή χυμό λεμονιού
-
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
-
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
-
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ή δεντρολίβανο
-
Αλάτι & πιπέρι
-
Προαιρετικά: λίγες φέτες ντομάτας ή πιπεριάς για χρώμα
🧑🍳 Εκτέλεση
-
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.
-
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλε το κατσικάκι, τις πατάτες, το σκόρδο, τη ρίγανη, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
-
Σε ένα μπολάκι, ανακάτεψε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το κρασί (ή λεμόνι). Ρίξε το μείγμα πάνω στο κρέας και τις πατάτες και ανακάτεψε καλά.
-
Κόψε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα (ή δύο, αν χρειάζεται) και βάλε πάνω το μείγμα.
-
Τύλιξε καλά τη λαδόκολλα, σχηματίζοντας “πακέτο”. Αν θέλεις, βάλε και αλουμινόχαρτο απ’ έξω για να μη χυθούν τα ζουμιά.
-
Ψήσε στους 180°C για 2,5 ώρες περίπου.
-
Για πιο ροδοψημένη κρούστα, άνοιξε τη λαδόκολλα τα τελευταία 20 λεπτά.
-
🍋 Tips & Παραλλαγές
-
Αν θες πιο “νησιώτικο” άρωμα, πρόσθεσε μαραθόσπορο ή δάφνη.
-
Μπορείς να βάλεις και κολοκυθάκια, καρότα ή πιπεριές μαζί με τις πατάτες.
-
Το ίδιο γίνεται και με αρνάκι αν προτιμάς πιο λιπαρό κρέας.

Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου