🥩 Κατσικάκι στη λαδόκολλα (παραδοσιακή συνταγή)



Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1,5 κιλό κατσικάκι (μπούτι ή σπάλα, κομμένο σε μερίδες)

  • 4-5 πατάτες, κομμένες κυδωνάτες

  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες (προαιρετικά)

  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο

  • 1/2 φλ. λευκό κρασί ή χυμό λεμονιού

  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα

  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη

  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ή δεντρολίβανο

  • Αλάτι & πιπέρι

  • Προαιρετικά: λίγες φέτες ντομάτας ή πιπεριάς για χρώμα


🧑‍🍳 Εκτέλεση

  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλε το κατσικάκι, τις πατάτες, το σκόρδο, τη ρίγανη, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.

  3. Σε ένα μπολάκι, ανακάτεψε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το κρασί (ή λεμόνι). Ρίξε το μείγμα πάνω στο κρέας και τις πατάτες και ανακάτεψε καλά.

  4. Κόψε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα (ή δύο, αν χρειάζεται) και βάλε πάνω το μείγμα.

  5. Τύλιξε καλά τη λαδόκολλα, σχηματίζοντας “πακέτο”. Αν θέλεις, βάλε και αλουμινόχαρτο απ’ έξω για να μη χυθούν τα ζουμιά.

  6. Ψήσε στους 180°C για 2,5 ώρες περίπου.

    • Για πιο ροδοψημένη κρούστα, άνοιξε τη λαδόκολλα τα τελευταία 20 λεπτά.


🍋 Tips & Παραλλαγές

  • Αν θες πιο “νησιώτικο” άρωμα, πρόσθεσε μαραθόσπορο ή δάφνη.

  • Μπορείς να βάλεις και κολοκυθάκια, καρότα ή πιπεριές μαζί με τις πατάτες.

  • Το ίδιο γίνεται και με αρνάκι αν προτιμάς πιο λιπαρό κρέας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

🐓 Κόκορας κοκκινιστός με τουτουμάκια και μυζήθρα χωριάτικη

Νταμγκάδες