Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Κόκορας κοκκινιστός με τουτουμάκια και μυζίθρα χωριάτικη

Υλικά  
Ένας κόκορας(αλανιάρης η μη)  
ένα κρεμμύδι μεγάλο  
5 ντομάτες ώριμες η ένα κουτάκι ντομάτες ολόκληρες  
Ελαιόλαδο  
2 κουταλιές σπετσερικό(Κερκυραΐκό μπαχαρικό,πωλείται στα παντοπωλεία)  
Ένα φύλο δάφνης,μια σκελίδα σκόρδο  
500 γρ τουτουμάκια(χιλοπιτάκι) ολικής άλεσης  
Ένα νεροπότηρο κρασί λευκο  
Εκτέλεση Κόβουμε μερίδες το κοκόρι μας και το ροδίζουμε απ'όλες τις πλευρές.Βγάζουμε τα κομμάτια σε ένα σκεύος και ,στο ίδιο λάδι,ρίχνουμε το χοντροκομμένο κρεμμύδι.Μόλις πάρει καστανό χρώμα,σβήνουμε με το κρασί,ξύνουμε τον πάτο με μια ξύλινη κουτάλα και μόλις εξατμιστεί
το μισό ρίχνουμε τις ντομάτες τριμμένες(η τα ντοματάκια,λιωμένα με το χέρι).Συμπληρώνουμε λίγο νερό,ίσα να σκεπάζονται τα κομμάτια.Το σπετσερικό,τη δάφνη και το αφήνουμε να βράσει στη χαμηλότερη φωτια που έχουμε-η ώρα θα εξαρτηθεί από το πόσο..αλανιάρης ήταν ο κόκορας! Σε ένα άλλο κατσαρολικό ,με νερό βραστό,ρίχνουμε τα τουτουμάκια βράζοντάς τα 4 λεπτά!Προσοχή ο χρόνος πρέπει να είναι ακριβώς 4 λεπτά! Τα σουρώνουμε και μόλις ο κόκορας μας κάνει η χάρη να βράσει,τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα του.Μιά βράση όλα μαζί και σβήνουμε τη φωτιά!Αφήνουμε κανένα μισάωρο να τραβήξουν τα ζυμαρικά και σερβίρουμε,πάντα με χωριάτικη μυζήθρα!Τα κεφαλοτύρια και οι παρμεζάνες ..απαγορεύονται!!! Καλή όρεξη!

1 σχόλιο:

  1. Κάτι δεν πάει καλά. Τον πέτο τον τσιγάρισες από όλες τις πλευρές και τον έβγαλες αλλά ξέχασες να τον ξαναβάλεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή