Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

Ηπειρώτικη μακαρονόπιτα

Συνταγή: Ηπειρώτικη μακαρονόπιτα Υλικά για τη γέμιση:
1/2 κιλό μακαρόνια Νο5
600  γραμμάρια τυρί φέτα
5 αυγά
1 λίτρο γάλα
1/2 ποτήρι λάδι
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
βούτυρο
Υλικά για το φύλλο:
1 ποτήρι νερό
μισό κουταλάκι αλάτι
3 κουταλιές λάδι
700 γραμμάρια αλεύρι
Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια μέχρι να μαλακώσουν και τα σουρώνουμε. Ανακατεύουμε σε αυτά τα 3 κουτάλια της σούπας βούτυρο, τα τρία αυγά και το τυρί. Απλώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί 3 φύλλα αλειμμένα με το λάδι-βούτυρο ανάμεσα. Απλώνουμε το μισό από το μίγμα μακαρονιών πάνω στο φύλλο και τοποθετούμε άλλα 2 φύλλα πάνω από τα μακαρόνια αλειμμένα ανάμεσα με το λάδι-βούτυρο. Απλώνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια πάνω από αυτή τη στρώση και τα υπόλοιπα 3 φύλλα πάνω από τα μακαρόνια. Κόβουμε τις επάνω στρώσεις φύλλου σε μερίδες. Χτυπάμε τα υπόλοιπα 2 αυγά και το γάλα μαζί και τα περιχύνουμε πάνω από την πίτα. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε και τη σερβίρουμε. Καλή σας όρεξη !
Πηγή: radovizi-artas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου