Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016

Νταμγκάδες

Νταμγκάδες (παραδοσιακές συνταγές Θράκης)Υλικά:
•    8 αβγά
•    Νισεστέ
•    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

•    5 Βανίλιες
•    Λίγο αλάτι
•    Λίγο ούζο
•    Νερό
•    Καλαμποκέλαιο και βούτυρο φυτίνη για το τηγάνισμα.
•    Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση


Σ΄ ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια από τ΄ αβγά και κάνουμε μαρέγκα.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αβγών μέχρι να ασπρίσουν και στη συνέχεια ανακατεύουμε με την μαρέγκα (το μισό τσόφλι από το αβγό το χρησιμοποιούμε για να μετρήσουμε το νερό και το ούζο).
Στο μίγμα των αβγών προσθέτουμε 8 μισά τσόφλια νερό και 1 μισό τσόφλι ούζο, μια πολύ μικρή ποσότητα αλάτι, τις βανίλιες και τα χτυπάμε ελαφρά να ανακατευτούν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μίγμα 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και μια κουταλιά νισεστέ, τα χτυπάμε καλά ώστε να μην έχει σβόλους. Επαναλαμβάνουμε  τη διαδικασία μέχρι το μίγμα να είναι τόσο παχύρευστο, ώστε να στέκεται στο πιρούνι και να μην πέφτει.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το καλαμποκέλαιο με το βούτυρο και το βάζουμε στη φωτιά μέχρι να κάψει. Στο καυτό λάδι βάζουμε και την ειδική μεταλλική φόρμα για να κάψει.
Στη συνέχεια βουτάμε τη φόρμα στο υλικό και μετά στο καυτό λάδι.
Σ΄ ένα ταψί τοποθετούμε λαδόκολλα και βάζουμε ανάποδα τους νταμγκάδες.
Στο τέλος και αφού έχουν στραγγίσει από το λάδι πασπαλίζουμε με άχνη και βανίλια και το γλύκισμα είναι έτοιμο για σερβίρισμα.......
http://www.gefiraclub.gr/el/gefira/tradition/recipes

2 σχόλια:

  1. Καθαρά Δευτέρα σήμερα κάνα καλαμάρι δείξε ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καθαρά Δευτέρα σήμερα κάνα καλαμάρι δείξε ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή