Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2016

Παραδοσιακό «κισκέκ» ή «κισκέτς» Μανταμάδου

Κισκέκ ΜανταμάδουΥΛΙΚΑ
  • 2 κιλά κρέας πρόβειο
  • 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο
  • 1 κιλό αποφλοιωμένο σιτάρι
  • 4 κρεμμύδια
  • κύμινο
  • αλάτι
  • πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το κρέας και το αφήνουμε να βράσει για πολλές ώρες, ώσπου να λειώσει. Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το σιτάρι με τα κρεμμύδια, βάζοντας στον πάτο της κατσαρόλας τα κρεμμύδια, από πάνω το σιτάρι και τα καλύπτουμε με νερό. Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι. Πριν πιει όλο το νερό, παίρνουμε ζωμό από το κρέας που βράζει και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το σιτάρι. Αυτό συνεχίζεται μέχρι που να βράσουν καλά τόσο το κρέας όσο και το σιτάρι. Το σιτάρι πρέπει να βράσει κι αυτό πολύ καλά και να έχει ανοίξει. Ξεκοκαλίζουμε το βρασμένο κρέας και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το λιωμένο σιτάρι. Χτυπάμε επίμονα με τον κόπανο ώσπου το μίγμα να γίνει ένας πολτός. Το κρέας δηλαδή να έχει γίνει ίνες και το σιτάρι να μην φαίνεται ολόκληρο. Τρώγεται ζεστό. ΠΗΓΗhttp://www.topoikaitropoi.gr/paradosiakes-syntages/paradosiako-kiskek-i-kiskets-mantamadou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου