Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Γιουβέτσι Καστοριάς

Συστατικά
1/2 κούπα λάδι
1 κιλό χοιρινή σπάλα σε μερίδες

1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κούπα κόκκινο κρασί
1 κιλό ώριμες ντομάτες, χωρίς τη φλούδα και τους σπόρους, ψιλοκομμένες ή 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες, σε κομμάτια
800 γρ. πιπεριές Φλώρινας, σε χοντρές ροδέλες (3-4 από κάθε πιπεριά)
1 κιλό πατάτες, σε κομμάτια


αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το λάδι και σωτάρετε το κρέας, να ροδίσει ελαφρά. Προσθέστε το κρεμμύδι και συνεχίστε το σωτάρισμα, ώσπου να μαραθεί.
Ρίξτε το κρασί κι αφήστε επάνω στη φωτιά, ώσπου να εξατμιστεί το οινόπνευμα. Προσθέστε τη ντομάτα, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάστε και σιγοβράστε 1 ώρα και 30', να μισομαλακώσει το κρέας. Στο μεταξύ, πασπαλίστε τις μελιτζάνες με αλάτι κι αφήστε τις να σταθούν 30'.
Ξεπλύντε τις με άφθονο τρεχούμενο νερό και στίψτε τις στις παλάμες σας, να φύγει η περίσσεια.
Τηγανίστε τις πατάτες, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές, σε ζεστό λάδι και στραγγίστε τις σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σ' ένα πυράντοχο σκεύος, βάλτε τις μερίδες του κρέατος, στραγγίζοντάς τις από της σάλτσα και περιτρυγιρίστε τις με τα τηγανισμένα λαχανικά.
Περιχύστε με τη σάλτσα και ψήστε το φαγητό στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 45'. Σερβίρετέ το ζεστό.

ΠΗΓΗ http://www.odigoskastorias.gr/2010-11-24-14-58-20.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου