Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΙΚΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

με μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά, σοταρισμένο κρεμμύδι, γλυκό τραχανά, δύο αυγά, μουλιασμένο χωριάτικο ζυμωτό ψωμί (ή κρίθινα κρητικά παξιμάδια), καρυκεύματα, παρθένο ελαιόλαδο, μαϊντανό, θαλασσινό αλάτι, ένα σφηνάκι τσίπουρο...
Ζυμώνουμε το μείγμα και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες...
Ετοιμάζουμε την 🍅σάλτσα με τα σοταρισμένα κρεμμύδια, ντομάτες 🍅κουτιού, αλάτι θαλασσινό, πιπέρι, πλούσιο παρθένο ελαιόλαδο, ξυλάκι κανέλας, σκόρδο κομμένο...
Αλευρώνουμε τους κεφτέδες σε
κίτρινο σκληρό αλεύρι (το πλέον κατάλληλο για τηγάνισμα), τηγανίζουμε σε καυτό πυρηνέλαιο, στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας, αφήνουμε να στεγνώσουν για 20'... τους ρίχνουμε στο τηγάνι με την σάλτσα... σιγοβράζουν σε χαμηλή φωτιά για 10'... τους αποσύρουμε σε ενα πιάτο, και αφήνουμε την σάλτσα στο τηγάνι.
Συνδυάζονται με σπαγγέτι:
Έχουμε βράσει το σπαγγέτι και το ρίχνουμε στο τηγάνι με την σάλτσα. Ανακατεύουμε... Προσθέτουμε τους κεφτέδες και ενδιάμεσα βάζουμε κομμάτια τυριού ημέρας (μοτσαρέλα)...
Τοποθετούμε το τηγάνι στο γκριλ για μερικά λεπτά (μέχρι να λιώσει το τυρί). Αποσύρουμε το τηγάνι με μεγάλη προσοχή γιατί ζεματάει  ΠΗΓΗ https://www.facebook.com/CountryHomeCook/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου