- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (120ml), τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι (2 τεμ.), προσθέτουμε τον κιμά (300γρ.) τσιγαρίζουμε για 4-5', προσθέτουμε το πλιγούρι (200γρ.), αλατίζουμε και ελαφριά πιπερώνουμε, προσθέτουμε τα αρωματικά που επιθυμούμε όπως ρίγανη, κορίανδρο, μοσχοκάρυδο κλπ. τσιγαρίζουμε 2-3' μέχρι να ρουφήξει το λάδι, προσθέτουμε μία ώριμη ντομάτα και μαϊντανό ψιλοκομένα. Σε 2-3' η γέμισή μας είναι έτοιμη.
- Απλώνουμε τα αμπελόφυλλα (δύο αν είναι μικρά), βάζουμε λίγη γέμιση (1κουταλάκι γλυκού) και τυλίγουμε σφιχτά. Τοποθετούμε σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα στη σειρά. Προσθέτουμε 1-1,5 ποτήρι νερό και σκεπάζουμε με πιάτο ανάποδα.
- Καπακώνουμε και βράζουμε για 45' περίπου. Η ποσότητα είναι για 4 άτομα.
* Άριστος συνοδός αυτού του πιάτου ο δροσερός ΡΟΔΙΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΚΤΗΜΑ ΛΙΓΑΣ.
* Τα σωστά αμπελόφυλλα είναι αυτά που γυαλίζουν, τα νεαρά. Τα άλλα δεν είναι τρυφερά διότι αρχίζουν να δουλεύουν (φωτοσύνθεση). ΠΗΓΗ http://www.ligas.gr/el/terroir/gastronomy
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου