Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Χιώτικοι κολοκυθοκεφτέδες

Xiwtikoi-kolokuthokeftedesΥΛΙΚΑ
  • 4 μεγάλα κολοκύθια (χιώτικα κατά προτίμηση)
  • 3 αυγά
  • Παξιμάδια (όσα χρειάζονται  για να σφίξει το μείγμα)
  • 300γρ. φέτα
  • Αλατοπίπερο
  • Δυόσμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξύνουμε τα κολοκύθια με το μαχαίρι και τα βάζουμε σε αλατισμένο νερό για να βράσουν χωρίς όμως να λιώσουν. Έπειτα, τα τοποθετούμε στο σουρωτήρι και τα σφίγγουμε, για να φύγει το νερό. Τα αφήνουμε περίπου  1-2 ώρες εκεί, μέχρι να φύγει σχεδόν τελείως το νερό τους . Τέλος, αναμειγνύουμε  όλα τα υλικά μαζί, τα πλάθουμε σε μπάλες, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε σε πολύ καυτό λάδι. Σερβίρουμε τους κολοκυθοκεφτέδες ζεστούς, ενώ μπορούμε να τους συνοδεύουμε με ένα κομμάτι χιώτικο τυρί Μαστέλο. ΠΗΓΗ http://www.topoikaitropoi.gr/paradosiakes-syntages/xiwtikoi-kolokuthokeftedes/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου