Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Ψάρια με πράσο

Συστατικά

  • 1 κιλό ψάρια κατάλληλα για φούρνο (λαβράκια, κολιοί, τσιπούρες κ.λ.π.)
  • ½ κιλό πράσα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • ½ κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • Φέτες φρέσκιας ντομάτας
  • ½ κρασοπότηρο λεμόνι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1
    Κόψε τα πράσα στη μέση και κατά μήκος.
  • 2
    Πλύνε τα και άπλωσέ τα σε ένα μεγάλο ταψί.
  • 3
    Καθάρισε και πλύνε τα ψάρια.
  • 4
    Άπλωσέ τα πάνω στα πράσα.
  • 5
    Πάνω στα ψάρια άπλωσε φέτες ντομάτας.
  • 6
    Ρίξε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λεμόνι και λάδι.
  • 7
    Πρόσθεσε νερό (από μια γωνία του ταψιού) τόσο όσο να μην καλύπτονται οι ντομάτες.
  • 8
    Ψήσε το φαγητό σε δυνατό φούρνο,  ΠΗΓΗ http://www.tlife.gr/recipe/34/psaria-me-praso/0-3332


  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου