Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί στην κατσαρόλα

Συστατικά

  • 15 κολοκυθοανθοί
  • 1 φλιτζάνι σκληρό ρύζι
  • 1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κρασοπότηρο λεμόνι
  • νερό

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1
    Αφαιρούμε τα κοτσανάκια από τους ανθούς, τους πλένουμε και τους αφήνουμε σε τρυπητό για να στραγγίξουν.
  • 2
    Τσιγαρίζουμε στο λάδι τα κρεμμυδάκια και μετά ρίχνουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, ρύζι και ανάλογο νερό.
  • 3
    Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά.
  • 4
    Κατεβάζουμε το ρύζι από τη φωτιά και ρίχνουμε λεμόνι.
  • 5
    Γεμίζουμε τους ανθούς με αυτό το μείγμα ως τη μέση και τους κλείνουμε προσεκτικά, διπλώνοντας τις άκρες σταυρωτά.
  • 6
    Τους βάζουμε σε ρηχή κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο λάδι, λεμόνι και λίγο νερό.
  • 7
    Τους σιγοβράζουμε σκεπασμένους για 15 λεπτά περίπου.  ΠΗΓΗ http://www.tlife.gr/recipe/28/kolokithoanthoi-gemistoi/0-3361

  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου