Ένα απ᾿ τα φαγητά, που κάνουν την οικογένεια να χαμογελά, όταν το βλέπει στο τραπέζι.
Γίνεται πάρα πολύ νόστιμο και είναι εύκολο και πολύ γρήγορο.
Κι όπως πάντα, με τη γάστρα η κουζίνα μένει καθαρή!
Υλικά
• 14 πιπεριές κέρατο
• 600 γρ. λουκάνικα χωριάτικα, σε χοντρά κομμάτια
• 150 γρ. σκληρή φέτα, σε κύβους
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
• 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
• 4 ώριμες ντομάτες, περασμένες στον τρίφτη
• ½ ματσάκι μαϊντανό
• ρίγανη
• 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
• αλάτι - φρεσκοτριμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Γίνεται πάρα πολύ νόστιμο και είναι εύκολο και πολύ γρήγορο.
Κι όπως πάντα, με τη γάστρα η κουζίνα μένει καθαρή!
Υλικά
• 14 πιπεριές κέρατο
• 600 γρ. λουκάνικα χωριάτικα, σε χοντρά κομμάτια
• 150 γρ. σκληρή φέτα, σε κύβους
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
• 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
• 4 ώριμες ντομάτες, περασμένες στον τρίφτη
• ½ ματσάκι μαϊντανό
• ρίγανη
• 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
• αλάτι - φρεσκοτριμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τις πιπεριές, τις κόβουμε κατά μήκος και αφαιρούμε τα σπόρια. | |
Τις στρώνουμε στην γάστρα, τη μία δίπλα στην άλλη, με το εσωτερικό τους, προς τα επάνω. Τοποθετούμε πάνω στις πιπεριές τα λουκάνικα, τα περιχύνουμε με τη ντομάτα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός απ᾿ την φέτα. | |
Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, τελευταία σχάρα, στους 180°C, για 30'. Έπειτα βγάζουμε το καπάκι, προσθέτουμε τη φέτα και συνεχίζουμε το ψήσιμο, (χωρίς το καπάκι), για 20' ως 25' περίπου, μέχρι να ροδίσει το φαγητό και να μείνει με λίγη σάλτσα. ΠΗΓΗ https://faghta-giagias.blogspot.com/2012/11/blog-post_6904.html |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου