Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

Σουπιές με μακαρονάκι κοφτό

  • 1 κιλό σουπιές φρέσκες ή κατεψυγμένες
  • 2 κρεμμύδια μέτρια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Μισή πιπεριά πράσινη
  • ½ κούπας λάδι
  • ½ κούπας λευκό κρασί
  • 1 κούπα χυμό ντομάτας ή 2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 κ.σ κοφτή πελτέ ντομάτας
  • 4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Μια πρέζα ζάχαρη
Για τα μακαρόνια
  • 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • Αλάτι
  • Καθαρίζουμε τις σουπιές, χωρίζοντας το κεφάλι και τα πτερύγια. Αφαιρούμε τα εντόσθια και το λεπτό κόκκαλο της ράχης. Βγάζουμε το δέρμα (αφαιρείται πολύ εύκολα), από το κεφάλι βγάζουμε το μάτι και  το δόντι (αν οι σουπιές σας είναι καθαρισμένες, αγνοείστε τη διαδικασία). Πλένουμε πολύ καλά τις σουπιές και τις βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν.
  • Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα και μέσα ρίχνουμε, αφού κάψει καλά, τα κρεμμύδια κομμένα σε φετάκια, την πιπεριά και το σκόρδο και αφήνουμε να μαραθούν λίγο. Ρίχνουμε τις σουπιές και ανακατεύουμε.  Ρίχνουμε και το κρασί και χαμηλώνουμε την φωτιά μας. Τις βράζουμε έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε τον πελτέ  και ανακατεύουμε να διαλυθεί μέσα στην κατσαρόλα  καi τότε  προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας. Προσθέτουμε και ένα ποτήρι νερό και  σιγοβράζουμε έως ότου μαλακώσουν καλά.  Αν χρειαστεί προσθέτουμε  λίγο νερό ακόμα και συνεχίζουμε  για λίγο τα βράσιμο. Ελέγχουμε  το αλάτι  και το πιπέρι. Το φαγητό μας θέλουμε να έχει λίγη σάλτσα και να μην είναι μόνο με το λάδι του.
  • Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού αλλά τα έχουμε βγάλει 2 λεπτά νωρίτερα από τον προτεινόμενο χρόνο (θέλουμε να κρατάνε λίγο). Τα ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα αφαιρώντας τα με τρυπητή κουτάλα έτσι ώστε να πάρουμε λίγο από το ζουμί τους. Βράζουμε ενώ παράλληλα ανακατεύουμε για 2 λεπτά ακόμα έτσι ώστε να ενσωματωθεί η σάλτσα στα μακαρόνια. Αφήνουμε για 5 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις και σερβίρουμε  ΠΗΓΗ http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=6702&Itemid=49


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου