Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017

Πατάτες γιαχνί

Υλικά:
6 μέτριες πατάτες
1 κρεμμύδι
3 μέτριες ώριμες ντομάτες ή σάλτσα
Αλάτι – πιπέρι
Ρίγανη
1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες μας σε μεγάλους κύβους.
Καθαρίζουμε και τρίβουμε το κρεμμύδι μας. Σωτάρουμε το κρεμμύδι ελαφρά και προσθέτουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα συνεχίζοντας το σωτάρισμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε πιπέρι, ρίγανη, τη ντομάτα ή τη σάλτσα και 1 ½ ποτήρι νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 – 25 λεπτά, ενώ ανακατεύουμε κατά διαστήματα.
Λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό μας από τη φωτιά, προσθέτουμε το αλάτι.

Μικρά μυστικά:
·         Εάν θέλουμε να κάνουμε το φαγητό μας πικάντικο, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο
·         Συνοδεύεται τέλεια με ελιές, τυρί φέτα, πικάντικη σαλάτα (πολίτικη σαλάτα) ΠΗΓΗ https://sentoukitisgiagias.blogspot.gr/2017/06/patates-giahni.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου