🥩 Μοσχαράκι κοκκινιστό με δαμάσκηνα & πουρέ πατάτας ( για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι)

 


Υλικά (4–6 άτομα)

  • 1,2 κιλό μοσχάρι (σπάλα ή ελιά)

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • 400 γρ. ντομάτα τριμμένη

  • 150 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα

  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί

  • 2 φύλλα δάφνης, 1 ξυλάκι κανέλας

  • Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σοτάρουμε το κρέας σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει.

  2. Προσθέτουμε κρεμμύδι & σκόρδο.

  3. Σβήνουμε με κρασί και ρίχνουμε ντομάτα, μπαχαρικά και νερό.

  4. Σιγοβράζουμε ~1,5 ώρα.

  5. Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα στα τελευταία 20 λεπτά.

  6. Σερβίρουμε με βελούδινο πουρέ πατάτας.

Γιορτινό, αρωματικό και εντυπωσιακό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

🐓 Κόκορας κοκκινιστός με τουτουμάκια και μυζήθρα χωριάτικη

Νταμγκάδες