🥩 Μοσχαράκι κοκκινιστό με δαμάσκηνα & πουρέ πατάτας ( για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι)
Υλικά (4–6 άτομα)
-
1,2 κιλό μοσχάρι (σπάλα ή ελιά)
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
400 γρ. ντομάτα τριμμένη
-
150 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα
-
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
-
2 φύλλα δάφνης, 1 ξυλάκι κανέλας
-
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
-
Σοτάρουμε το κρέας σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει.
-
Προσθέτουμε κρεμμύδι & σκόρδο.
-
Σβήνουμε με κρασί και ρίχνουμε ντομάτα, μπαχαρικά και νερό.
-
Σιγοβράζουμε ~1,5 ώρα.
-
Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα στα τελευταία 20 λεπτά.
-
Σερβίρουμε με βελούδινο πουρέ πατάτας.
✨ Γιορτινό, αρωματικό και εντυπωσιακό.

Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου