Περιγραφή

Τι χρειαζόμαστε:
Πώς το κάνουμε:
- Πλένουμε και μουσκεύουμε το σιτάρι την προπαραμονή της αγίας Βαρβάρας.
- Την παραμονή της γιορτής βράζουμε το σιτάρι στη χύτρα για 20 λεπτά.
- Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και πολτοποιούμε το περισσότερο σιτάρι και το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τις σταφίδες και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά.
- Ψιλοκόβουμε τα σύκα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα κι αυτά.
- Αφήνουμε να βράσουν αρκετή ώρα ανακατεύοντας συχνά, ώστε να χυλώσει πολύ καλά.
- Όταν έχουν βράσει πολύ καλά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Όταν λιώσει και η ζάχαρη, σβήνουμε και προσθέτουμε το ταχίνι.
- Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε σε μπολάκια.
- Σε κάθε μπολάκι, βάζουμε από πάνω 1 κουταλιά καρύδια, κανέλα και στολίζουμε με 1 χουρμά και 1 δαμάσκηνο.
https://www.sintagespareas.gr/sintages/barbara.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου