Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016

ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΕ ΑΝΗΘΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

Picture
  1. Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα της γλώσσας. Τα πασπαλίζετε με λίγο μοσχοκάρυδο.  
  2. Προσθέτουμε το ξύδι και το λάδι από τις ντομάτες και τα χτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ να γίνουν πουρές. Καθαρίζουμε το σκόρδο. Το λιώνουμε και το ανακατεύουμε με τον πουρέ από τις ντομάτες και τα λαχανικά. Καρυκεύουμε με πιπέρι.
  3. Παίρνετε ένα μεγάλο τηγάνι και ρίχνετε μέσα τις 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Βάζετε μέσα τα φιλέτα της γλώσσας και τα σοτάρετε καλά και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Tips:  Επειδή η μερίδα είναι πολύ μικρή εάν
θέλετε συνοδέψτε τις γλώσσες με βραστά κολοκυθάκια ή βραστά άγρια ραδίκια χωρίς να προσθέσετε λιπαρά.

Υλικά για 4 μερίδες: 

  • 600 γραμ φιλέτα γλώσσας
  • 1 φλιτζ τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ σούπας μουστάρδα
  • χυμό 1 λεμονιού
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • μαύρο πιπέρι
  • λίγο αλάτι
Για το φιλετάρισμα του ψαριού, κόβουμε αρχικά στη μέση το ψάρι από την πλευρά της ράχης αρχίζοντας από την ουρά με κατεύθυνση το κεφάλι. Κόβουμε τα πτερύγια στην άκρη του κεφαλιού. Ξεκινάμε το φιλετάρισμα από την μια πλευρά. Κόβουμε κατά μήκος του ψαριού μέχρι την ουρά. Αφαιρούμε το κομμάτι του ψαριού. Γυρνάμε το ψάρι από την άλλη πλευρά. Το χαράζουμε στην άκρη του κεφαλιού και αρχίζουμε το κόψιμο με κατεύθυνση προς την ουρά. Κρατάμε το φιλέτο σταθερά από την άκρη του και αφαιρούμε τα εντόσθια. ΠΗΓΗ http://kalonkorits.weebly.com/thetaalphalambdaalphasigmasigmaiotanu940.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου