Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Νηστίσιμες Συνταγές....Ζυμαρικά με Ζεστή Σαλάτα Λαχανικών

Ζυμαρικά με Ζεστή Σαλάτα Λαχανικών, συνταγή της Ήβης

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Μερίδες: 2
Υλικά: 
200 γραμμάρια φιογκάκια, μαγειρεμένα al dente
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κολοκυθάκι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
5 ντοματίνια τσέρυ, κομμένα στη μέση
5 μανιτάρια, κομμένα σε
φέτες
1 κούπα πιπεριές, διάφορα χρώματα
2 κουταλιές της σούπας από το αγαπημένο σας πέστο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση:
  1. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά, al dente, για περίπου 15 λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σωτέζα προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάουμε το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε ελαφρά και λίγο πριν αρχίσουν να ροδίζουν τα βγάζουμε στην άκρη, κρατώντας το λάδι.  Προσθέτουμε και την άλλη κουταλιά της σούπας.
  3. Σωτάρουμε τα κολοκυθάκια σε μια στρώση και τα ψήνουμε σε κάθε πλευρά για περίπου 2 – 3 λεπτά.
  4. Εν τω μεταξύ, κόβουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση  και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
  5. Όταν τα κολοκυθάκια γίνουν, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές και τα ντοματίνια και τα μαγειρεύουμε για 2 – 3 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε.
  6. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά κρατώντας περίπου ¼ φλιτζάνι νερό στα οποία έβρασαν.
  7. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, το πέστο και το νερό και τα ανακατεύουμε καλά, μέχρι να απορροφήσουν το νερό.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι από πάνω......http://www.kopiaste.info/?p=7828

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου