Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ

Picture4 ώριμες και σφιχτές ντομάτες
2 πιπεριές Φλωρίνης
1 μεγάλο αγγούρι χωρίς σπόρους, με τη φλούδα
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1 κ.σ. ξίδι
1 λίτρο χυμό ντομάτας
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
Τρίμματα φέτας
Ροδέλες ελιάς
Κρουτόν

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους και ψιλοκόβουμε τη σάρκα τους σε πολύ μικρά καρεδάκια. Τις βάζουμε σε μπολ. Αφαιρούμε τα κοτσάνι από τις πιπεριές, τις κόβουμε στη μέση, βγάζουμε τις ίνες και τους σπόρους και τις ψιλοκόβουμε σε καρεδάκια, (ή περνάμε και τις πέρνουμε έτοιμες από το ΚΑΛΟΝ ΚΟΡΙΤΣ). Τις προσθέτουμε στις ντομάτες.
Κόβουμε στη μέση το αγγούρι, αφαιρούμε τους σπόρους και το ψιλοκόβουμε σε καρεδάκια (με τη φλούδα). Το ρίχνουμε στα υλικά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ξίδι.
Αλατοπιπερώνουμε καλά και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται κι άλλο. 
Πιπέρι (τριμένο ή άτριφτο) και Φυσικό Ακατέργαστο Αλάτι (ψιλό και χοντρό), θα βρείτε στο ΚΑΛΟΝ ΚΟΡΙΤΣ'.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε να μαριναριστούν και να κατεβάσουν τα υγρά τους, για 10΄. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας.
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και τα παγώνουμε. Σερβίρουμε την κρύα σούπα ντομάτας (σε διάφανα μπολ) παγωμένη και γαρνίρουμε με ελιά, κρουτόν και τρίμματα φέτας.
Τέλος, ραντίζουμε κάθε κρύα ντοματόσουπα με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
http://kalonkorits.weebly.com/sigmaomicron973piepsilonsigmaf.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου