Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΣΤΙΦΑΔΟ ΣΤΟΝ ΚΛΕΙΤΣΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Υλικά για 4 άτομα
1 ½ κιλό αγριογούρουνο σε μπουκιές

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ½ κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο καθαρισμένα
1 ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτες
2 κουτ. σούπας ξίδι
2 φύλλα δάφνης
1 κλωνάρι δεντρολίβανο φρέσκο
1 κουτ. τσαγιού ζάχαρη
Αλάτι
10-12 κόκκους πιπέρι μαύρο
1 πρέζα πιπέρι κόκκινο καυτερό


Για τη μαρινάδα
3 φλιτζ. κρασί κόκκινο ξηρό
½ φλιτζ. λάδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι μέτριο σε φέτες
1 καρότο μέτριο σε φέτες
10-12 κόκκους πιπέρι μαύρο
2 φύλλα δάφνη
½ κουτ. σούπας δεντρολίβανο
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας αλάτι

Εκτέλεση
Αναμειγνύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ με το κρέας και το αφήνετε να μαριναριστεί για 24 ώρες. Βγάζετε το κρέας και πετάτε τη μαρινάδα. Ξανθαίνετε το κρεμμύδι στο λάδι, προσθέτετε το κρέας και το ροδίζετε για 10΄ περίπου. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό, τις ντομάτες, τη ζάχαρη, τη δάφνη, το δεντρολίβανο, το ξίδι, αλάτι και τα πιπέρια. Ρυθμίζετε τη φωτιά στη χαμηλότερη θερμοκρασία και σιγοβράζετε το φαγητό για 2 ½-3 ώρες. Δεν το ανακατεύετε αλλά το ανακινείτε χωρίς να ανοίξετε την κατσαρόλα. 

http://kleitsos-eurutanias.blogspot.gr/2013/07/blog-post_1257.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου