Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016

Πρωτοχρονιάτικη κρεατόπιτα Μαγνησίας

%IMAGEALT%Yλικά
  • 12 φύλλα χωριάτικα σπιτικά ή του εμπορίου
Για τη γέμιση
  • 1 κιλό κρέας χοιρινό ή αρνίσιο ψαχνό
  • 1 κρεμμύδι ολόκληρο
  • 4-5 πράσα ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι
Για το άλειμμα
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι γάλα
Eκτέλεση: Βράζουμε το κρέας με το
κρεμμύδι σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει εντελώς. Στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρέας. Κατόπιν, το ανακατεύουμε με το πράσο και αλατοπιπερώνουμε. Απλώνουμε τα 3 φύλλα σε καλά λαδωμένο ταψί και από πάνω απλώνουμε το 1/3 της γέμισης. Συνεχίζουμε με άλλα 3 φύλλα και ούτω καθεξής μέχρι να τελειώσουν. Αλείφουμε την πίτα με λάδι και βούτυρο και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για μία ώρα. Προς το τέλος, την αλείφουμε με μισό φλιτζάνι γάλα και την αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να ροδίσει το φύλλo......http://www.thetravelbook.gr/article.asp?catid=31555&subid=2&pubid=64089001

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου