Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016

ΣΟΥΠΑ ΤΡΑΧΑΝΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ

Picture3 πράσα κομμένα ροδέλες (μόνο το λευκό)
250 γρ. τραχανάς γλυκός
500 γρ. ντομάτες ψιλοκ.
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκ.
1 κρεμμύδι ψιλοκ.
2 φύλλα δάφνης
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκ.
2 πιπεριές ψιλοκ. (κέρατο)
50 ml λευκό κρασί
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι 

Σε μία κατσαρόλα σοτάρετε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα πράσα και την πιπεριά ανακατεύοντας για 3΄- 4΄.
Σβήνετε με κρασί αφήνοντας 2΄- 3΄ να εξατμιστεί.
Ρίχνετε την τριμμένη ντομάτα, τα φύλλα δάφνης.
Αφού πάρει 1-2 βράσεις προσθέτετε τον τραχανά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει.
Ρίξτε 250 ml νερό χαμηλώνοντας την θερμοκρασία και μαγειρέψτε για 30΄
Ελέγχετε το υγρό συμπληρώνοντας με ζεστό νερό.
http://kalonkorits.weebly.com/sigmaomicron973piepsilonsigmaf.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου