Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016

Μηλίνα

Μηλίνα (παραδοσιακές συνταγές Θράκης)Υλικά:  
•    μισή κολοκύθα
•    3 αβγά
•    1 κούπα καλαμποκέλαιο
•    λίγο αλεύρι
•    1 κούπα ζάχαρη
•    1 κούπα γάλα
•    Κανέλα, μπέικιν
Εκτέλεση
Κόβουμε την κολοκύθα σε λεπτές φέτες. Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μίγμα και προσθέτουμε τη μισή κούπα λάδι και το γάλα. Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και την κανέλα μέχρι ο χυλός να γίνει παχύρευστος.
Αλείφουμε ένα ταψί με λίγο λάδι και πασπαλίζουμε λίγη ζάχαρη και κανέλα. Στρώνουμε δύο στρώσεις αλευρωμένες φέτες από κολοκύθι και πασπαλίζουμε πάλι με ζάχαρη και κανέλα και στρώνουμε άλλες δύο στρώσεις με το κολοκύθι. Ρίχνουμε το χυλό πάνω από τις στρώσεις με το κολοκύθι. Στο τέλος ραντίζουμε με λίγο λάδι, ζάχαρη και κανέλα.
Ψήνουμε στους 200ο C για 40 λεπτά.
http://www.gefiraclub.gr/el/gefira/tradition/recipes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου