Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016

Πουγκιά με μέλι ... Αστυπάλαιας

Pougkia2Η παρακάτω συνταγή είναι από τη γλυκιά κ. Μαρούλα Κουσουλίνη που με πολύ ευχαρίστηση δέχτηκε να τη μοιραστεί μαζί μας.
Υλικά
Για τη ζύμη:500 γρ. αλεύρι
Νέρο όσο χρειαστεί
Αλάτι
Λίγο λάδι για το ζύμωμα
Για τη γέμιση:

300 γρ. μυζήθρα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση
  • Ετοιμάζουμε τη ζύμη ρίχνοντας τα παραπάνω υλικά. Προσοχή! χρειάζεται το νερό να είναι χλιαρό και να φτάσουμε τη ζύμη έτσι ώστε να είναι μαλακή και να μη κολλάει στο χέρι.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε σε ένα μπολ με λίγο ζεστό νερό τα υλικά της γέμισης έτσι ώστε να λιώσουν και να γίνει ένα απαλό μίγμα.
  • Ανοίγουμε στρογγυλά φυλλαράκια – γεμίζουμε με τη γέμιση και τα κλείνουμε καλά σε σχήμα μισοφέγγαρου.
  • Τηγανίζουμε τα πουγκιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και στο τέλος τα περιχύνουμε με μέλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου