Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016

ΠΕΣΤΡΟΦΑ ΨΗΤΗ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ ΣΤΟΝ ΚΛΕΙΤΣΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

 1 πέστροφα καθαρισμένη (750 γρ. - 1 κιλού)
    1 κρεμμύδι σε ροδέλες
    2 πατάτες
    1 ντομάτα σε ροδέλες
    ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
    1 λεμόνι κομμένο σε ροδέλες και τον χυμό από το μισό
    2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα δύο
    1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο


    1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
    1 κουτ. γλυκού θυμάρι ψιλοκομμένο
    1/4 κουτ. γλυκού γλυκάνισο
    αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Βράζουμε τις πατάτες για 10 λεπτά, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε ροδέλες. Τοποθετούμε τις πατάτες, το κρεμμύδι και την ντομάτα σε ταψί και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε στο άνοιγμα του ψαριού τις φέτες του λεμονιού, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το γλυκάνισο και το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε. Δένουμε το ψάρι με σπάγκο σε δύο σημεία, το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και λεμόνι και το τοποθετούμε πάνω στις πατάτες. Περιχύνουμε τις πατάτες με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κρασί. Ψήνουμε για 20 λεπτά και σερβίρουμε την πέστροφα ολόκληρη αφού αφαιρέσουμε τον σπάγκο.
ΠΗΓΗ http://kleitsos-eurutanias.blogspot.gr/2013/11/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου