Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Νηστίσιμη Συνταγή Πιλάφι Πουρκούρι (Πλιγούρι)

πιλάφι πουργούριΧρόνος προετοιμασίας:  5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:  5 λεπτά
Μερίδες:  4
Υλικά:
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδια τριμμένο στον τρίφτη
  • 2 φωλιές φιδέ, σπασμένο
  • 1 κούπα πλιγούρι χοντρό
  • 2 κούπες ντομάτα τριμμένη (ή 1 κούπα ντοματοχυμό συμπυκνωμένο και 1 κούπα νερό)
  • 1/2 κύβο λαχανικών βιολογικό
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση:
  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε λίγο το κρεμμύδι.
  2. Ρίχνουμε το φιδέ και ανακατεύουμε για μερικά λεπτά.
  3. Αφού πάρει ελάχιστο χρώμα προσθέτουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε να βραχεί.
  4. Διαλύουμε τον κύβο με ζεστό νερό και τον προσθέτουμε μαζί με τη ντομάτα, το αλάτι  και το πιπέρι και αφού πάρει μια βράση σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι.
  5. Το αποσύρουμε από τη φωτιά μέχρι να απορροφήσει όλο το ζουμί.
  6. Σερβίρουμε με γιαούρτι!  http://www.kopiaste.info/?p=88

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου