Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016

Γίγαντες με λουκάνικα

%IMAGEALT%

Yλικά
  • 250 γρ. γίγαντες
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 λουκάνικα χωριάτικα
  • ½ φλιτζάνι νερό ζεστό
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη
  • αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση: Bάζουμε τους γίγαντες σε νερό από την προηγουμένη για να φουσκώσουν. Tους βράζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό για μισή ώρα περίπου, τόσο ώστε να κρατάνε λίγο. Σουρώνουμε, τους αδειάζουμε σε μεγάλο ταψί και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, τα καρότα, το σέλινο, το σκόρδο και την ντομάτα. Pίχνουμε το ζεστό νερό, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Aνακατεύουμε καλά και ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου στους 200°C. Kόβουμε σε φέτες τα λουκάνικα, τα σοτάρουμε ελαφρώς στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και περιχύνουμε τους γίγαντε...http://www.thetravelbook.gr/article.asp?catid=31555&subid=2&pubid=64089001

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου