Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016

Μικίκια

Μικίκια (παραδοσιακές συνταγές Θράκης)Υλικά για τη ζύμη:
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή ή νωπή
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • Αλεύρι όσο πάρει για να γίνει η ζύμη σαν την ζύμη του ψωμιού
  • Λίγη κανέλα και ζάχαρη
Υλικά για το σιρόπι:
  • 2 και ½ ποτήρια νερό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε ζυμάρι με τα υλικά μας και το αφήνουμε να φουσκώσει. Χωρίζουμε τη ζύμη και φτιάχνουμε μπάλες. Κάθε μπάλα ανοίγουμε ένα φύλλο όχι πολύ λεπτό και αλείφουμε με λάδι, πασπαλίζουμε ζάχαρη και κανέλα και το τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε το ρολό σε κομμάτια περίπου 3 εκ. και τα τοποθετούμε  σε λαδωμένο ταψί με τις κομμένες άκρες πάνω- κάτω το ένα κοντά στο άλλο. Τα ψήνουμε στο μέτριο φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα.Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το βράζουμε για 10΄με το ξύλο της κανέλας. Μόλις βράσει περιχύνουμε τα μικίκια. Τα αφήνουμε λίγη ώρα να απορροφήσουν το σιρόπι και τα μικίκια είναι έτοιμα για σερβίρισμα.  
http://www.gefiraclub.gr/el/gefira/tradition/recipes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου