Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016

Μα(γ)εργιό Ικαριώτικο

ΜερίδεςΧρόνος προετοιμασίας
2 άτομα15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
40-50 λεπτά
Συστατικά
  • 400 γρ φασολάκια
  • 5 μικρές πατάτες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λουρίδες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένο
  • 3 ώριμες ντομάτες περασμένες στο χοντρό του τρύφτη
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 μικρά καλαμπόκια κομμένα σε μικρότερα κομμάτια
Διαδικασία
  1. Καθαρίζουμε τα φασολάκια. Ετοιμάζουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά μας.
  2. Σε μια μαντεμένια γάστρα ή σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο αραδιάζουμε τα λαχανικά μας εναλλάξ αρχίζοντας από τα φασολάκια.
  3. Καρυκεύουμε με τα μπαχαρικά μας και προσθέτουμε το ελαιόλαδο
  4. Φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού στην αρχή σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια σε μέτρια.
  5. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά και να μελώσει η σάλτσα τους
  6. Σερβίρουμε με μια χωριάτικη σαλάτα και σπιτικό ψωμί
http://www.asproylas.gr/recipe/%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B9%CF%8C-%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF1





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου