Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Χοιρινό με πορτοκάλι στη γάστρα

altΥλικά 
1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μερίδες (μπούτι, ωμοπλάτη)
1 κιλό πατάτες κυδωνάτες
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
2 πορτοκάλια (ο χυμός τους)
1 λεμόνι (ο χυμός του)

1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. λευκό κρασί
2 φλιτζ. ζωμός λαχανικών ή νερό αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Τοποθετούμε το φαγητό σε γάστρα μαζί με τις πατάτες.
Προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό, το χυμό από πορτοκάλι και λεμόνι, τη μουστάρδα το μέλι, αλάτι και πιπέρι.
Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 2 - 2 ½ ώρες.
Σερβίρουμε το κρέας με τις πατάτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει μείνει στη γάστρα.
http://www.thessalianews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=38982:2014-08-01-09-58-10&catid=71:syntages&Itemid=106

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου