Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016

Πουλέντα Ιθάκης

ΠουλένταH πουλέντα τρώγεται ζεστή τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Χρειαζόμαστε:

  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
  • 3 φλιτζάνια του καφέ μαύρη σταφίδα
  • 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 1/3 φλιτζάνι. αλεύρι καλαμποκιού
  • κανέλα (προαιρετικά)

Πως το κάνουμε:
Βράζουμε το νερό με τις σταφίδες σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Ανακατεύετε συνεχώς  σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Σερβίρετε σε μπολ και πασπαλίζουμε με κανέλα.
http://ithacorama.com/el/ithaki/topikes-sintages/item/499-poulenta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου