Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016

Σπαράγγια με αυγά

Σπαράγγια με αυγά, μαγειρεμένα με τον τρόπο της Κατίνας http://syntagesapokatina.blogspot.gr
ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΤΣΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ένας τέλειος αρωματικός και γευστικός συνδυασμός.
Εύκολη συνταγή, φτάνει να διαθέτεις το μεράκι και την επιμονή της γιαγιάς Κατίνας και να τρέχεις την άνοιξη στις ρεματιές της εξοχής να μαζεύεις τα άγρια σπαράγγια.
Υλικά
Ένα μάτσο σπαράγγια άγρια
2-3 αυγά
λάδι για το τσιγάρισμα
αλάτι
τυρί φέτα (προαιρετικά)


παρασκευή
«Πρώτα καθαρίζουμε τα σπαράγγια από τα ξερά ή κόβουμε τις ξερές ουρές, αν έχουνε. 
Μετά τα πλένουμε, τα δένουμε αν θέλουμε σε ματσάκι με μια κλωνίτσα να μη σκορπάνε και τα βάνουμε στην κατσαρόλα να τα ζεματίσουμε. 
Καλύτερα σε πολύ  νερό να φύγει η πικρίλα. 
Τα αφήνουμε να πάρουνε δυο τρεις χούχλους – τα σπαράγγια δε χρειάζονται βράσιμο – και μετά τα βγάζουμε και τα στραγγάμε καλά να φύγει όλο το νερό. 
Τα κόβουμε στα τρία ή στα τέσσερα και τα τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι. 
Όταν τσιγαριστούνε ρίχνουμε τα αυγά δαρμένα. 
Αν θέλουμε βάνουμε και τυρί και παστό. 
Αν βάλουμε τυρί δεν αλατίζουμε το φαγητό. Έχει αλάτι το τυρί. 
Αλλιώς ρίχνουμε στο τηγάνι αλάτι όσο θέλουμε. 
Και όταν το φας έλα να μου πεις αν είναι νόστιμο»
Κατίνα Γούλα..............http://syntagesapokatina.blogspot.gr/2012/04/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου