Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016

Νηστίσιμες Συνταγές..Υπέροχες Γλυκόξινες Πατάτες Φούρνου


Υπέροχες Γλυκόξινες Πατάτες Φούρνου, Συνταγή της Ήβης
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος:  1 1/2 – 2 ώρες
Μερίδες:  10 (ή 5 σαν κυρίως γεύμα)
Υλικά:

30 μικρές πατάτες, κατάλληλες για φούρνο (χρησιμοποίησα Κυπριακές)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Για το ντρέσσινγκ

1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κ.γ. σινάπι (σπόροι μουστάρδας)
1 κουταλιά μέλι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κουταλιά ρίγανη
1 κ.γ. μαντζουράνα
1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
1 κ.γ. αλάτι
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
1/2 κούπα χυμό λεμονιού
1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC / 350oF.
Βάζουμε όλα τα υλικά του ντρέσσινγκ στο μούλτι και τα λιώνουμε.  Το ντρέσσινγκ θα έχει ένα πρασινωπό χρώμα και θα είναι λίγο πηκτό.
Βάζουμε τις πατάτες σε ένα πυρέξ και τις περιχύνουμε με το ντρέσσινγκ.  Τις σκεπάζουμε με το αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.  Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και τις γυρνάμε να πάρουν λίγο χρώμα και από την άλλη μεριά αφού ξαναρίξουμε 2- 3 κουταλιές ελαιόλαδο ακόμη.
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος:  1 1/2 – 2 ώρες
Μερίδες:  10 (ή 5 σαν κυρίως γεύμα)
Υλικά:
30 μικρές πατάτες, κατάλληλες για φούρνο (χρησιμοποίησα Κυπριακές)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Για το ντρέσσινγκ

1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κ.γ. σινάπι (σπόροι μουστάρδας)
1 κουταλιά μέλι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κουταλιά ρίγανη
1 κ.γ. μαντζουράνα
1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
1 κ.γ. αλάτι
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
1/2 κούπα χυμό λεμονιού
1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC / 350oF.
Βάζουμε όλα τα υλικά του ντρέσσινγκ στο μούλτι και τα λιώνουμε.  Το ντρέσσινγκ θα έχει ένα πρασινωπό χρώμα και θα είναι λίγο πηκτό.
Βάζουμε τις πατάτες σε ένα πυρέξ και τις περιχύνουμε με το ντρέσσινγκ.  Τις σκεπάζουμε με το αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.  Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και τις γυρνάμε να πάρουν λίγο χρώμα και από την άλλη μεριά αφού ξαναρίξουμε 2- 3 κουταλιές ελαιόλαδο ακόμη....http://www.kopiaste.info/?p=5974

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου