Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Ζυγούρι με τραχανά Μαγνησίας

%IMAGEALT%Yλικά
  • 1 κιλό ζυγούρι κομμένο σε μερίδες
  • 1 κεφαλάκι αρνίσιο (προαιρετικά)
  • 2-3 πατάτες
  • 4-5 καρότα σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο χοντροκομμένο
  • 1 ματσάκι σέλινο άκοπο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό άκοπο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 4-5 μπαχάρια
  • 1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι τραχανά
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση: Αφήνουμε το κρέας να πάρει μια δυο βράσεις σε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση. Ξαφρίζουμε και το σουρώνουμε. Σοτάρουμε στην κατσαρόλα τα καρότα, τις πατάτες και το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το κρέας, το σέλινο, τον μαϊντανό, το δαφνόφυλλο, τα μπαχάρια και νερό (όσο να τα καλύπτει). Σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Aλατίζουμε προς το τέλος. Aφαιρούμε το σέλινο και τον μαϊντανό, ρίχνουμε τον τραχανά και βράζουμε για 15 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.
http://www.thetravelbook.gr/article.asp?catid=31555&subid=2&pubid=64089001

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου