Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016

ΚΑΤΣΑΜΑΚΙ

PictureΥλικά 
2 κιλά πατάτες
1 ½ λίτρο νερό
500 γρ. καλαμποκάλευρο
200 γρ. βούτυρο
200 γρ. ξερή μυζήθρα, τριμμένη
                                                                                          αλάτι και πιπέρι 

Τρίβουμε τις πατάτες στον
τρίφτη του κρεμμυδιού. Βάζουμε το νερό με το αλάτι και προσθέτουμε, λίγο-λίγο το αλεύρι, ώστε να δημιουργηθεί ένας χυλός, το κατσαμάκι.
Απλώνουμε την τριμμένη πατάτα σε ένα ελαφρά βουτυρωμένο ταψί και από πάνω ρίχνουμε το κατσαμάκι. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 175ο ? φούρνο, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του. Ζεσταίνουμε το βούτυρο, περιχύνουμε το κατσαμάκι και το πασπαλίζουμε με την τριμμένη μυζήθρα. Αν θέλουμε, μπορούμε να το σερβίρουμε και με γιαούρτι.
http://kalonkorits.weebly.com/pialpharhoalphadeltaomicronsigmaiotaalphakappa941sigmaf-sigmaupsilonnutaualphagamma941sigmaf.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου