Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Γκιουσλεμέδες

Γκιουσλεμέδες (παραδοσιακές συνταγές Θράκης)Υλικά για τη ζύμη:
•    1 και ½ φλιτζάνι νερό

•    2 κουταλιές της σούπας ξύδι
•    3 κουταλιές της σούπας λάδι
•    1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
•    Αλεύρι όσο πάρει για να γίνει μια μαλακή ζύμη
•    Λίγο βιτάμ και λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση


Ανακατεύουμε τα υλικά  φτιάχνουμε ζυμάρι και το κάνουμε 3 μπάλες. Αφήνουμε τις μπάλες να ξεκουραστούν περίπου 1 ώρα. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι ένα μεγάλο φύλλο και  το βουτυρώνουμε με λιωμένο βιτάμ. Κόβουμε το φύλλο στη μέση και τα τυλίγουμε  ώστε να γίνουν 2 μεγάλα ρολά. Στρίβουμε ένα–ένα τα ρολά σαν σαλιγκάρια και τα βάζουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα να παγώσουν. Αφού παγώσουν τα ανοίγουμε στο μέγεθος ενός πιάτου και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι. Τα σερβίρουμε με μέλι και κανέλα ή τυρί και κασέρι .
http://www.gefiraclub.gr/el/gefira/tradition/recipes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου